Начало Бокс Призоваха Джошуа да се отърве от Робърт Гарсия
0

Призоваха Джошуа да се отърве от Робърт Гарсия

Призоваха Джошуа да се отърве от Робърт Гарсия
0

Буквално два дни, след като от лагера на Антъни Джошуа обявиха, че той няма да прави нови промени в треньорския си щаб, долетя и първият призив това да се случи. Според звездата на британския бокс в лека тежка категория Дан Азийз, неговият сънародник трябва да се отърве от Робърт Гарсия.

Американският специалист бе назначен на мястото на Роб Макракън с идеята да върне доминиращия стил на Ей Джей. На реванша с Олександър Усик обаче отново не успяхме да видим бившия шампион да притиска значително украинеца. Той имаше епизодични такива прояви, но без да създаде реална опасност за противника си.

Според Азийз обаче, по-важното и това, което може да доведе до раздяла, е отношението на Гарсия към Джошуа след мача. Треньорът засипа боксьора си с критики, както заради поведението му веднага след последния гонг, така и по отношение коментарите за психическото му състояние.

Не виждам как те ще продължат да работят заедно. Особено след онези реплики за психиката на Ей Джей. Може би хората около Джошуа не му говорят такива неща, ако го правят, то това трябва да е в залата, а не пред публика. Не може да кажеш подобно нещо за своя боксьор“, категоричен е Азийз.

Той е убеден, че позицията на Гарсия е грешна и поставя Ей Джей в много неприятна ситуация. „Всички знаят, че боксът е 80 процента психика. Ако треньорът ти твърди, че ти нямаш такава, то това определено е голяма работа“, каза още британецът.