Начало Бокс Хайде де – плюйте го!

Хайде де – плюйте го!

Хайде де – плюйте го!
0

България ще трябва да почака за своя световен шампион в тежка категория. Кубрат Пулев даде всичко от себе си, но беше намерен тежко.

Истината е, че британецът Антъни Джошуа няколкократно беше притискан до стената. Не е случаен шампион и умее да се справя в тази позиция. Доказал го е през годините.

Кобрата пласира няколко тежки попадения.

Все пак това не бе достатъчно да видим нов притежател на поясите.

И логичното се случи.

Сега много хора у нас са щастливи. Не е ли така?

Кобрата загуби. Това се явява като мини-Нова година за немалка част от сънародниците ни. „Кобрата пада по очи“, четем в часовете след битката.

Сега е паднало на големите „разбирачи“ – нека се изредят да плюят по боксьора ни в тежка категория.

Истината е, че в близките 10-20 години няма да имаме такъв!

Дошъл е моментът да се плюе по Пулев. Жалкото е, че скоро няма да видим обединена българската публика. Нямал култура на боксьор (?!), не проявявал уважение към Джошуа – сигурно това са писали в САЩ преди две десетилетия, когато Майк Тайсън влезе в затвора за изнасилване.

Mark Robinson/Matchroom Boxing

Навярно Ей Джей е завършил Културология в Бирмингам и всички се радват на етикета и богатия набор от псувни, които хвърля към всеки срещу себе си на кантара. Или трябва да адмирираме апелите му да не се купува от „магазини на бели“.

Но така е – у нас повече се смеем на чуждото нещастие.

„По-добре на Вуте да му е зле, отколкото на мен да ми е добре.“

Навярно в братските ни съседки Сърбия и Северна Македония щяха да вдигнат паметник на своите боксьори в мач за поясите, но ние сме други.

На българите ни дай да обиждаме и мразим всеки по-успял наш сънародник. Сякаш това ни топли в студените зимни нощи.

Кубрат Пулев оставя след себе си знаменита кариера на професионалния ринг, а коментарите и подмятанията са просто въпрос на лош вкус.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.