Начало Бокс Продадоха пояса от „Меле в джунглата“ за $6,2 милиона

Продадоха пояса от „Меле в джунглата“ за $6,2 милиона

Продадоха пояса от „Меле в джунглата“ за $6,2 милиона
0

Шампионският пояс на Мохамед Али във версия WBC от битката с Джордж Форман в Заир 1974 година беше продаден на търг. Наддаването стигна почти до 6,2 милиона щатски долара. Коланът вече е собственост на Джим Ърсей, който притежава отбора по американски футбол Индианаполис Колтс.

Прословутата битка е известна като „Меле в джунглата“ и е сочена за една от най-великите в историята на бокса. През 2017 година поясът беше откупен за 120 хиляди долара, а година по-късно за 358 хиляди. Сега обаче бизнесменът извади многократно по-висока сума.

Отличието е взето от вещите на треньора на Али Дрю „Бундини“ Браун, когато той си отива от този свят през 1988-а.

Организаторите на търга съобщават, че това е един от двата шампионски колана във версия WBC, които е притежавал Али. Другият е в частен музей и вероятно никога няма да бъде продаден.

Самият Ърсей има доста впечатляваща частна колекция. Притежава робата на Али от появата му на ринга за реванша със Сони Листън през 1965 година, обувките на легендата от боя с Джо Фрейзър през 1975-а и ръкавиците на Али от мача с Карл Милденбергер (1966).

Коланът ще бъде показан публично на 2 август в Чикаго и на 9 септември в Индианаполис.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.