Начало Бокс Тони Белю призова да забранят на братята Пол да се боксират
0

Тони Белю призова да забранят на братята Пол да се боксират

Тони Белю призова да забранят на братята Пол да се боксират
0

Бившият световен шампион на WBC в полутежка категория Тони Белю отправи призив към властите, да не позволяват на Ютубърите – братята Джейк и Логан Пол да се боксират. 38-годишният британец заяви, че кариерите на двамата трябва преждевременно да бъдат спрени, преди да е станало твърде късно и някой сериозно да пострада.

Искам едно нещо да е ясно – тези две момчета не са бойци. Ако аз отида да играя футбол на „Гудисън Парк” утре, това прави ли ме футболист? Искаше ми се отговорът да е „да”, защото директно отивам и им казвам, че влизам в игра“, започна Белю.

Той даде да се разбере, че отношетието му не е лично: „Нямам нищо против тях, нека да си играят и да се правят на каквито искат, но да спрат да се наричат професионални боксьори или бойци, защото това вреди на нашия спорт. Страхотно е да печелят пари, но ще го кажа тук и сега – боксът е професионален, опасен и брутален бизнес, с който не трябва да се бъзикате”, изригна Белю пред BBC.

Британецът призова властите да не допускат провеждането на подобни „демонстративни” двубои, тъй като това може да се окаже пагубно за спорта. Той визира и предстоящия мач на Логан Пол с Флойд Мейуедър на 6 юни в Маями, от който Ютубърът се очаква да спечели над 20 милиона долара.

Джейк Пол: Искам да се бия с Мейуедър в легитимен мач

Те превръщат всичко това в шоу, в някаква шега. След тях ще се появят и други, които мислят, че могат да са боксьори, само защото са ходили на фитнес. Това е много сериозна тема“, каза още бившият шампион.

„Няма нищо забавно в това да си на ринга с друг мъж, който иска да ти откъсне главата. Бил съм там и съм го правил. Бил съм се с 20-сантиметрова аркада над окото ми, счупен нос, счупени ръце, това не са неща, с които човек иска да се хвали. Вярвайте ми – някой наистина ще пострада. И когато това се случи, боксът ще излезе виновен, като спорт. Това са две глупави момчета, които поставят живота си в опасност”, констатира Тони Белю.