Начало Бокс Шампионът на IBF се закани на Канело
0

Шампионът на IBF се закани на Канело

Шампионът на IBF се закани на Канело
0

Ще видите как вдигат ръцете ми след мача с Канело”. Поредната закана от боксьор, планиран да се изправи срещу Саул Алварес (56-1-2), този път идва от Кейлъб Плант (21-0). 28-годишният американец държи единствената титла, която все още не е във витрината на мексиканската суперзвезда. И ако нещо не се случи в следващите няколко месеца, то през септември трябва да имаме нов, абсолютен световен шампион в супер средна категория.

Канело обяви след победата си над Били Джо Сондърс (30-1), че следващият съперник, с когото иска да дели ринга, трябва да е Плант. По простата причина, че успех над него ще му донесе пояса на IBF, който той да прибави към тези на WBA, WBC и WBO. „Суитхендс” вярва, че желанието на Алварес само ще го вкара в беля.

Канело посочи следващата голяма цел

На Канело му е лесно. Бие се с момчета от Острова и печели. Но ако питате мен – балансът му срещу големите имена Мейуедър, Ерисланди Лара и Генади Головкин (два пъти) е 1-3. Той изглеждаше като обикновен човек, когато ги срещна на ринга”, каза Плант пред „The Athletic”.

Американецът категорично отхвърли твърденията, че е отказвал мач с Алварес. „Никога не съм получавал оферта, нито за пари, нито за дата, за да има какво да отхвърля. Промоутърите ми получиха едно обаждане, което гласеше, че след 5 седмици трябва да направим мача. За такъв двубой обаче, заслужавам поне 8 седмици лагер. Аз не съм аматьор като Йълдъръм, който няма титла или никой не го е чувал. Аз съм от световна класа и заслужавам повече уважение”, каза още Плант.

Тепърва предстои дали действително битката между Канело и Кейлъб ще се осъществи. Индикациите са, че това ще се случи, което ще превърне един от двамата в абсолютен световен шампион в супер средна категория. Припомняме, че Алварес няма поражение от 2013-а, когато едва на 23 години отстъпи на Флойд Мейуедър в страхотно зрелище, което завърши с 2:0 съдийски гласа за „Богаташчето”.