Начало Бокс Прогнозите на Валуев: Поветкин нокаутира или губи, Ломаченко e с предимство
0

Прогнозите на Валуев: Поветкин нокаутира или губи, Ломаченко e с предимство

Прогнозите на Валуев: Поветкин нокаутира или губи, Ломаченко e с предимство
0

Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев прогнозира пред сайта „Букмейкър Рейтинги“ два от най-интригуващите мачове в бокса, които предстоят уикнеда. Той да е своето мнение за двубоите Хюи Фюри – Александър Поветкин и Васил Ломаченко – Люк Кембъл.

Поветкин е опитен, а Фюри – млад и опасен. Саша маневрира много бързо, но тук прибавяме факта, че Поветкин е доста по-нисък от опонента си – 188 сантиметра срещу 198 сантиметра в полза на британеца. Това обаче дава някои предимства на Поветкин – той може да се движи бързо по ринга, което смятам, че ще създаде неприятности на Фюри. Поветкин боец от най-висок клас и нещо много важно – изравял се е срещу бойци от най-висока световна класа. Докато за Фюри не мога да кажа същото. Но не забравяйте и нещо друго – младостта си казва своето.

Поветкин само след няколко дни ще навърши 40 години, докато Фюри е на 24! Така че скоростта ще бъде на страната на британеца. Ако той издържи всичките 12 рунда, вероятността съдиите да му дадат победа по точки е изключително голяма.

Ако Саша не успее да прати Хюи на пода на ринга, тогава изходът от двубоя ще бъде в посока Фюри. Но мисля, че планът на Иван Крипа със сигурност ще сработи и Саша ще приключи двубоя предсрочно“, каза Валуев за мача на Поветкин.

„Шампионът на WBA „Super“ и WBO в лека категория – Василий Ломаченко (13-1), ще защитава поясите срещу британеца Люк Кембъл (20-2-0, 16 КО). Боят ще бъде и за вакантната титла във версия WBC.

Ломаченко притежава два шампионски пояса, но противникът му е решен да го изпрати в нокаут. Мач в Лондон е най-добрият вариант за Кембъл, тъй като той е домакин на срещата и няма как да не се възползва от подкрепата по трибуните.

Леката категория е сравнително по-нова за Ломаченко. Но пък не се оказа трудна за него, след като в последните мачове успя да откаже противниците си преди края на всички рундове.
Люк Кембъл обаче е неудобен противник. Според мен той осъзнава, че Ломаченко навлиза малко по-трудно в новата лека категория, но опитът си е опит. А той няма спор, че е на страната на Василий.

Струва ми се, че изходът на битката ще настъпи в по-късните рундове. Най-вероятно това няма да стане с непрекъсната размяна на удари, а постепенно и постоянно Ломаченко ще трупа точки срещу противника.

Струва ми се, че Ломаченко ще спечели по точки„, бе коментарът на легендата за двубоя на Ломаченко.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.