Начало Бокс Младежите ни ще атакуват първа евротитла по бокс от 20 години насам

Младежите ни ще атакуват първа евротитла по бокс от 20 години насам

Младежите ни ще атакуват първа евротитла по бокс от 20 години насам
0

От понеделник, 2-ри септември, България ще е домакин на Европейското първенство за младежи и девойки. Надпреварата, която ще се проведе в зала „София“, ще продължи до 11-ти септември. Заявки има от близо 370 състезатели от 37 държави. Българският отбор ще бъде представен от 12-сет национали.

С опитен и обигран състав ще излезем при младежите, но там залогът е голям – ще търсим първа титла от еврошампионата за първи път от 20 години насам. В сряда вечер е проведен заключителен спаринг в боксовата зала в „Диана“, който е определил кой ще участва. В няколко от категориите е имало сериозна конкуренция.

МЛАДЕЖИ – състав:

49 кг – Ергюнал Себри

52 кг – Ясен Радев

56 кг – Николай Маринов

60 кг – Божидар Джуров

64 кг – Стилиян Христов

69 кг – Емирджан Мехмед

75 кг – Николай Зафиров

81 кг – Стоил Станоев

Старши-треньор на младежите е Александър Александров-Памперса, който е помощник в мъжкия тим. Именно двата състава водиха голяма част от подготовката си заедно, като бяха направени и няколко лагера. Най-големи надежди се възлагат на европейския шампион от Анапа 2018, но при юношите – Емирджан Мехмед (69 кг), както и на сребърния медалист от същото първенство Ясен Радев.

При девойките имаме две дебютантки от четири състезателки. Съставът е трябвало да бъде от пет момичета, но заради контузия е отпаднала Дара Ганчева (51 кг). Големи надежди тук се залага на актуалната носителка на Купа „Балкан“ и европейска шампионка за момичета до 16 години Мелек Закифова. Тимът ще се води от Ангел Тодоров и Светлана Каменова.

„Очакваме добро представяне и медали“, коментира Каменова.

ДЕВОЙКИ – състав:

48 кг Мелек Закифова

54 кг Благовеста Бисерова

57 кг Анна Мария Дялова

60 кг Далия Райчева

Входът в зала „София“ е свободен.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.