Начало Бокс Двама наши юноши стигнаха полуфиналите на Европейското по бокс

Двама наши юноши стигнаха полуфиналите на Европейското по бокс

Двама наши юноши стигнаха полуфиналите на Европейското по бокс
0

Двама български национали достигнаха до полуфиналите на Европейското първенство за юноши и девойки, което се провежда в румънския град Галац. Това са Красимир Джуров и Уилям Чолов, които спечелиха вчера четвъртфиналните си срещи. Днес този шанс ще имат още петима наши представители.

Седем от 13-те ни национали в Румъния стигваха до четвъртфиналите. В първия ден от тази фаза имахме двама национали и 100 процента успеваемост. Уилям Чолов записа категорична победа в категория до 70 килограма. Той се наложи с 5:0 гласа над представителя на Македония Лурие Григорута. Малко преди това Красимир Джуров победи израелецът Маор Росанов с 4:1 съдийски гласа при 52-килограмовите.

Днес, във втория ден от четвъртфиналите, на ринга ще се качат още петима българи. Това са аталия Йорданова, Жана Огнянова, Коста Симеонов, Валислав Патов и Радослав Росенов.

Две от четирите ни девойки в Румъния продължават биткита за призовите места. При 46-килограмовите Наталия Йорданова ще се изправи срещу Шелби-Мари Лий от Англия. Срещата ѝ е втора от първата следобедна сесия с начало от 15 ч.  Жана Огнянова при 50-килограмовите е включена във вечерната сесия от 18 ч., като нейна съперничка в спор за място на полуфиналите ще бъде Валерия Линкова от Русия. Треньори на дамите ни са Ангел Тодоров и Светлана Каменова.

При юношите първи на  ринга днес ще се качи Коста Симеонов в категория 66 кг. Неговата среща с Кирило Таран от Украйна е в следобедната сесия. Два мача по-късно е и изпитанието за Велислав Патов при над 80 кг., а негов опонент е Ховахнес Папазян от Армения. Единственият ни представител във вечерната сесия при юношите е Радослав Росенов в категория 50 кг. срещу Омар Лавабна от Израел. Треньори на юношите ни са Борислав Георгиев и Роман Цветков.