Начало Бокс Уилям Чолов с приз за най-добър боксьор на турнира „Емил Жечев“

Уилям Чолов с приз за най-добър боксьор на турнира „Емил Жечев“

Уилям Чолов с приз за най-добър боксьор на турнира „Емил Жечев“
0

Уилям Чолов бе обявен за най-добър боксьор на завършилия днес мемориален международен турнир по бокс за юноши и младежи „Емил Жечев“. Надпреварата се проведе между 1-ви и 5-ти април в Ботевград, а в награждаването участва и президентът на Българска федерация по Бокс Красимир Инински.

Европейският шампион по бокс за юноши от Анапа 2018 освен приза за номер 1 на турнир завоюва и златния медал в категория до 70 килограма. Във финала той победи категорично с 5:0 съдийски гласа казахстанеца Иляр Аширов, който бе втори в схемата на категорията.

Общо петима българи се качиха днес на ринга във финланата фаза на надпреварата и участието им бе увенчано с успех.

Радослав Росенов и Красимир Джуров постигнаха също успехи над представители на Казахстан, като и двамата се наложиха с 3:2 съдийски гласа. Росенов в категория до 50 килограма срещу Руслан Кузейбаев, а Джуров при 52-килограмовите над Димаш Батяршаев. Победа с 3:2 гласа регистрира и Румен Руменов в категория до 63 килограма, като негов противник бе индиецът Мойрангдем Санатхой. Коста Симеонов последен излезе на ринга от българските представители и също защити достойно трибагреника, като взе златото срещу руснака Игор Плотсун с 3:2.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.