Начало Бокс Промоутърът на Усик за супер турнира: Трудният човек е Тайсън Фюри

Промоутърът на Усик за супер турнира: Трудният човек е Тайсън Фюри

Промоутърът на Усик за супер турнира: Трудният човек е Тайсън Фюри
0

Александър Красюк, промоутърът на украинския боксьор Олександър Усик, говори за провеждането на супер турнир в Саудитска Арабия с участието на най-силните боксьори в нашето време.

Пред BT Sport той изрази увереност, че е възможно да се организира такова състезание. Организаторите лесно ще могат да подпишат договор за дуел с Усик, както и с британеца Антъни Джошуа и американеца Дионтей Уайлдър. „Остава само един въпрос. Трудният човек е Тайсън Фюри, който ще играе своята игра и ще се опита да изтръгне колкото може повече пари за себе си “, каза цитираният от Труд Красюк.

Държавна спортна компания в Рияд обяви, че работи по турнира с Фюри, Усик, Джошуа и Уайлдър

Преди около 10 дни стана известно, че през декември 2023 г. в Саудитска Арабия планират да организират турнир с участието на четирима боксьори. „Планирани са три битки: Фюри срещу Усик, Уайлдър срещу Джошуа и двамата победители от тези битки ще се изправят един срещу друг“, обясни английският бизнесмен Саймън Джордан.

На 29 април Фюри трябваше да се бие с Усик, но на 22 март битката беше отменена. Спортистите не можаха да се споразумеят за разпределението на хонорарите. Фюри има 33 победи, едно равенство и нито една загуба, а Усик има 20 победи в 20 битки.