Начало Бокс Промоутърът Triller анонсира несъществуваща битка

Промоутърът Triller анонсира несъществуваща битка

Промоутърът Triller анонсира несъществуваща битка
0

Американските медии определиха новината за мач между Анди Руис-младши и Тайрон Спонг като фалшива. Промоутърът Triller Fight Club представи двамата като съперници в бойна галавечер, което е планирана за 16 юли в Мексико.

Нито един от бойците обаче не сподели каквото и да е за въпросната среща в социалните мрежи, не последваха коментари от запознати, които винаги съпътстват голям мач в тежка категория.

Само ден по-късно ESPN обяви, че Руис ще се бие с Луис Ортис.

Изненадващата новина веднага породи съмнения в достоверността на мача между бившия световен шампион по бокс и Спонг.

Вече в редица медии тиражира информация, че от Triller са създали собствена фалшива новина, с която са подлъгали пресата.

Не е ясно каква е целта на промоутърската къща, която вече се въвлече в няколко скандала. Припомняме, че тя трябваше да организира битка на Кубрат Пулев с Рафаел дос Сантос през пролетта, но такъв сблъсък така и не се състоя.

Майк Тайсън пък обвини шефовете на Triller, че му дължат пари за шоу мача, с който се завърна.

Вероятно най-големият гаф беше, когато позволиха на 58-годишния Ивендър Холифийлд да се завърне на ринга, с което поставиха здравето му на карта. Легендата се превърна в боксова круша за Витор Белфорт.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.