Начало Бокс Първа загуба за България на ринга днес

Първа загуба за България на ринга днес

Първа загуба за България на ринга днес
0

В най-леката категория до 49 кг. Сабри Ергюнал претърпя поражение от рутинирания казахстанец Темиртас Жусупов в сутрешната сесия на днешните битки от 70-тото издание на най-стария боксов турнир в Европа – „Странджа“.

Казахстанският опонент на таланта ни от Кърждали демонстрира добра скорост в ударите си и контрираше умело Ергюнал, когато той се впускаше в с дълги прави напред. Ръцете на младият ни боксьор увисваха след атаките му и той изяде няколко силни прави удара през първата част.

Еврошампионът ни за юноши започна по-агресивно втория рунд, но Жусупов не отстъпваше нито крачка назад и безстрашно разменяше удари с национала ни. Казахстанецът започва да нанася и удари в черния дроб и с по-голяма активност и повече нанесени точни удари си спечели и втория рунд в съдийските карти.

През третият рунд Ергюнал се втурна в ожесточени атаки като лъв. Българинът знаеше, че няма какво да губи, но отново в размените на удари по-добър бе Жусупов. Казахстанецът нанасяше удари от близка и далечна дистанция и поддържаше високо темпо на игра до последната секунда. Така той си спечели единодушното съдийско решение.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".