Начало Бокс Тервел Пулев със 7 от 7 нокаута
0

Тервел Пулев със 7 от 7 нокаута

Тервел Пулев със 7 от 7 нокаута
0

Тервел Пулев може да посрещне Коледа с чувството за добре свършена работа. В навечерието на Бъдни вечер, в Берлин, той спечели седмата си поредна победа във седмия си професионален мач.

По-малкият от двамата братя Пулеви не изневери на традицията, която сам поддържаше и в предишните си шест двубоя, а именно, да триумфира на ринга с нокаут.

Тервел го направи и срещу Артьом Чарнякевич от Беларус – боксьор, който категорично бе на светлинни години от неговата класа. Българинът отказа съперника си още във втория рунд на последната среща от новогодишната гала в Берлин.
За статистиката на професионалния бокс, която сега е нужна на Пулев обаче е важно, че той трупа победи и се движи нагоре в ранглистата, а голямата му цел си остава атаката на някой значим пояс в полутежка категория.

В ъгъла на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 в германската столица бяха двама – Борислав Бояджиев – негов личен треньор, и брат му Кубрат Пулев, на когото също предстои да се завърне на ринга в близко време.
Точно преди месец и отново в Берлин Тервел нокаутира Михаил Куцишвили от Грузия в битка, която бе част от специална гала-вечер в памет на легендарния треньор Фриц Здунек.

При предишните си победи Пулев преодоля с лекота съпротивата на Томислав Рудан (Хър), Рамази Гогичашвили (Груз), Якуб Войчик (Пол) и Дражан Жанянин (Хър).

btvnovinite.bg

тагове: