Начало Бокс Първият женски мач в Саудитска Арабия ще подгрява Усик – Джошуа 2

Първият женски мач в Саудитска Арабия ще подгрява Усик – Джошуа 2

Първият женски мач в Саудитска Арабия ще подгрява Усик – Джошуа 2
0

Предстоящата боксовагалавечер, която ще бъде оглавено от реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа, със сигурност ще остане завинаг в историята не само на професионалния бокс, но и на Саудитска Арабия.

Сблъсъкът за три от четирите световни титли в тежка категория ще се проведе на 20-ти август в Джеда, като това ще бъде втория мач за световна титла, който се провежда в арабската държава.

Първата среща се състоя през декември 2019-та, когато Антъни Джошуа победи Анди Руиз и си върна поясите.

Този път историческото събитие, което ще се случи за пръв път в Саудитска Арабия, е един от подгряващите мачове в бойната карта. Става въпрос за женския сблъсък между сомалийката Рамла Али и доминиканката Кристал Гарсия Нова.

Така за пръв път в историята на държавата две жени ще се боксират една срещу друга, като битката им ще бъде с максимална продължителност 8 рунда и ще се проведе в категория „супер петел“.

Изборът на Саудитска Арабия да приеме реванша между Усик и Джошуа бе посрещнат с ожесточени критики от женски правозащитни организации по цял свят, тъй като шариатът в странта забранява куп дейности и права на жените и до ден днешен.