Начало Бокс Шестима бокьори, на които им трябва голяма победа (част 1)

Шестима бокьори, на които им трябва голяма победа (част 1)

Шестима бокьори, на които им трябва голяма победа (част 1)
0

Тази година се очертава да принадлежи на големите завръщания. Повечето от боксьорите в тази листа идват от тежки загуби, а някои просто не бяха достатъчно убедителни в победите си, спрямо претенциите, които изявяват. И победата няма да е достатъчна. Тя ще трябва да е впечатляваща. Да ни накара да повярваме във възраждането на тези имена, защото, трябва да бъдем честни, на тях не им остават много години състезателен път, които да ги върнат на предишните им позиции.

Дионтей Уайлдър

Американският удряч изигра една от най-великите трилогии в историята на тежка категория срещу Тайсън Фюри. Първият им мач завърши със спорно равенство. Фюри взе почти всички рундове, но беше свален на земята в 12-и рунд в брутален нокдаун, от който само един Бог знае как се изправи. За „Бронзовия бомбардировач“ последваха две победи в негов стил с нокаут още в първи рунд срещу Доминик Бризийл и в 7-и срещу Луиз Ортиз в реванша им.

Дойде ред и на двата поредни сблъсъка с Фюри, които се оказаха неблагоприятни за Уайдър. Той беше тотално смазан във втория двубой, когато от ъгъла му хвърлиха кърпата в седми рунд. След мача той намери куп оправдания, измежу които – предателство от отбора му, ръкавиците на Фюри, както и костюма с който излезе на ринга. Третият и финален мач намери един по-равностоен Уайлдър. Малик Скот, новият му треньор, се беше постарал да го върне в релси, но това не бе достатъчно за да надиграе „Циганския крал“. След като все пак успя да го свали два пъти в 4-и рунд, Уайлдър падна в тежък нокаут в 11-и.

Дълго време не бе ясно какво ще се случи с кариерата му и дали изобщо ще продължи да се бие, но наскоро той окончателно обяви завръщането си. За негови опоненти се спрягат няколко имена, между които Анди Руиз, Робърт Хелениус, Дилиън Уайт, както и победителят от Усик-Джошуа 2, но тук много зависи какво ще реши Фюри за своето бъдеще.

Срещу когото и да се изправи Уайлдър, той ще трябва да напомни за себе си и защо е човекът с най-висок процент нокаути в историята на тежка категория.

Дани Гарсия

Дани Гарсия се е запътил към завоюване на трета категория. В продължение на три години между 2012-2015г. той е обединен шампион, както и линеен в суперлека категория. В полусредна е носител на пояса на WBC, който загуби от Кейт Търман през 2017г. В последните си пет мача, той предизвиква двама световни шампиони – Шон Портър и Ерол Спенс. Макар срещу Портър мачът да беше близко съдийско решение, той изобщо не беше конкурентен срещу обединения шампион Спенс.

Сега той се е прицелил в лекасредна категория, където ще се изправи срещу Хосе Бенавидес. Младият Бенавидес също има какво да доказва. Той има една загуба и едно равенство в последните си два мача и ще се опита да върне кариерата си в правия път.

Гарсия обяви, че се чувства прекрасно на сегашните си килограми, но преди да помисли за атака на титлата, ще трябва да докаже, че може да се съревновава с по-големите момчета. Двамата с Бенавидес играят отлично на контра и имат 39 нокаута в общия си актив, което предвещава интересен сблъсък.