Начало Бокс Три имена, които да посрещнат Дионтей Уайлдър обратно на ринга

Три имена, които да посрещнат Дионтей Уайлдър обратно на ринга

Три имена, които да посрещнат Дионтей Уайлдър обратно на ринга
0

Без значение дали го харесвате или не , Дионтей Уайлдър е един от малкото боксьори, които правят тежката категория днес толкова интересна. Бившият световен шампион на WBC бе смирен в последните си две срещи и тежко нокаутиран от по-добрия и по-опитен Тайсън Фюри. Последният двубой на „Бронзовия бомбардировч“ бе през октомври 2021-ва, когато той и Фюри направиха един от най-паметните сблъсъци в последните години.

В крайна сметка американецът не успя да докаже, че е на нивото на Фюри и заслужено се раздели със златно-зеления пояс. Но в загубата от Фюри не трябва да има нищо срамно. Уайлдър се изправи на цели три пъти срещу британеца, свали го в нокдаун на 4 пъти и показа сърце, воля и желязна брадичка.

Факт е, че голяма част от противниците на Уайлдър през годините не са били от най-високо качество, но и никой не може и не бива да омаловажава реалността и числото 41 – толкова са нокаутите на сметката на 35-годишният бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин.

Снимка: БГНЕС

В последните седмици Уайлдър наруши мълчанието си и заговори за завръщане, което може само да ни радва. Дионтей е експлозивен и интригуващ боксьор, който много рядко, да не кажем никога, участва в скучни двубои. Американецът се намира в заключителната фаза на славната си кариера, но все още има хора, които не са се изправяли срещу него и със сигурност биха пробвали уменията си.

Дилиън Уайт

Снимка: БТА

Завръщането на Уайлдър със сигурност ще прикове всички погледи, но мач с Дилиън Уайт със сигурност ще погони рекордите. Уайлдър няма как да се завърне в битка за шампионски пояс, а имайки предвид 35-годишната му възраст, „Бронзовия бомбардировач“ няма време да участва в мачове с ниски хонорари и срещу подвижни боксови чували.

Уайт го сполетя същата съдба като Уайлдър. „Крадецът на трупове“ също бе нокаутиран от Тайсън Фюри и също като Уайлдър започна да търси оправдания и да говори врели-некипели. И двамата се нуждаят от смяна на подхода и тактиката преди да се насочат към световните титли. Победителят от един подобен сблъсък със сигурност ще се превърне в задължителен претендент, имайки предвид популярноста им и високите им места в ранглистата на Световния боксов съвет.

И Уайлдър, и Уайт са известни с тежките си ръце и със способността си да приключат противника си във всеки един момент. Нокаутиращата им сила е неоспорима, което гарантира зрелище и стоене на нокти през всичките 12 рунда. Двамата имат и история – Уайт бе претендент номер 1 за короната на Уайлдър близо 4 години, но така и не получи шанс. По-добре късно, отколкото никога.

Робърт Хелениус

„Скандинавския кошмар“ е един от логичните избори за следващ съперник на Уайлдър, при положение че и двамата имат договори с „Premier Boxing Champions“. В продължение на дълги години на Хелениус се гледаше слека насмешка и мнозина го отписваха от големия бокс, но двете му поредни победи над Адам Ковнацки го изстреляха напред. И не само.

Хелениус се води задължителен претендент за титлата на WBA, но реално погледнато, финландецът едва ли някога ще се намърда „между шамарите“. Макар да го заслужава. 38-годишният скандинавец познава отлично Уайлдър, защото двамата са били спаринг партньори в няколко лагера. В момента Хелениус се намира в серия от три поредни триумфа, но към днешна дата все още не се знае кой ще бдъе следващият му опонент.

Ако Дионтей има мераци за Фюри, Джошуа или Усик, то той трябва да премине през теста нарене Хелениус. А какъв по-голям бонус за боксовите фенове от това, че Уайлдър – Хелениус ще бъде битка между двама тежки удрячи, замахваши и търсещи нокаута във всеки един свой удар. Тук ставката за нокаут сигурно ще е 1.0000000001.

Франк Санчес

29-годишният кубинец е най-младият в списъка, но и най-безизвестният. Това, разбира се, далеч не означава, че непобеденият боец няма да създаде главоболия на Уайлдър. И тук я няма пречката с различните телевизии и промоутъри, тъй като Франк също е част от „PBC“. „Кубинската светкавица“ има актив от 20 победи и 0 загуби и е поставен под №4 в ранглистата на WBC.

Санчес е изключително методичен боксьор и както всеки себеуважаващ се кубинец има страхотна техника, бързина за размерите си и има основите на „сладката наука“ в арсенала си. Франк е едно от солидните имена в САЩ и с всеки мач името му става все по-масово и популярно, а това е важно, когато търсиш противник на човек като Уайлдър.

Кубинецът се е прицелил във върха, а мач и евентуална победа над Уайлдър ще форсират наместването му сред най-елитните имена в дивизията с година-две.