Начало Бокс Кубрат Пулев одобри сблъсъка Мануел Чар – Анди Руис

Кубрат Пулев одобри сблъсъка Мануел Чар – Анди Руис

Кубрат Пулев одобри сблъсъка Мануел Чар – Анди Руис
0

Започнаха преговорите между Мануел Чар и Анди Руис-младши. В интернет се появи първият постер за евентуалната битка, а един от харесалите е най-добрият български боксьор – Кубрат Пулев.

Софиянецът отдавна пожела да се бие с „редовния“ шампион на WBA и вероятно следи изкъсо кариерата му.

Няма да е изненада, ако Кобрата иска да премери сили с победителя от срещата Чар – Руис, след като първо се бие с Антъни Джошуа. В момента именно Ей Джей е на дневен ред за Пулев. Нашенецът е претендент №1 във версия IBF и дори два пъти защити статута си.

Това стана при победите над Богдан Дину и Райдъл Букър.

След справка в реномираното издание „BoxRec“ можем да видим, че Пулев е на 12-а позиция в тежка категория, а Руис вече е под №7. Към момента Чар не фигурира в ранглистата, защото последният му мач беше през 2017.

След това се замеси в допинг скандал и все още се очаква завръщането му на ринга.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.