Начало Бокс Психологическият крах на Райън Гарсия доведе до тежък провал на кантара (ВИДЕО)

Психологическият крах на Райън Гарсия доведе до тежък провал на кантара (ВИДЕО)

Психологическият крах на Райън Гарсия доведе до тежък провал на кантара (ВИДЕО)
0

Райън Гарсия (24:1) официално изгуби и втория си шанс за световната титла на WBC, след като късно снощи по време на кантара в Бруклин демонстрира истински психологически крах. Латиноамериканецът отчете рекордно лично тегло от почти 65 кг., което е с килограм и половина над допустимите рамки за суперлека категория.

„Крал Ри“ след това реши да се покаже на публичното претегляне с бира в ръка и дори я изпи, докато бе на везната, сипейки обиди към феновете в публиката.

През изминалите месеци Гарсия се забърка в куп скандали в социалните мрежи, като започна да публикува провокативни интимни снимки, по време на живи предавания псуваше хората, които го провокират, а в комуникацията си с Девин Хейни (31:0) почти винаги се стигаше до налитане на бой. Мнозина бяха притеснени за психическото му здраве и дори призоваха този мач изобщо да не се състои.

Междувременно провалът на кантара означава две неща. Първо WBC няма да го провъзгласи за шампион, ако победи. И второ той ще се прости с около милион и половина от предварително договорения си хонорар, защото това бяха предоговорените условия със съперниковия лагер при нарушение на първоначалното споразумение.

Една огромна част от фенската маса зад Райън Гарсия се обърна срещу него в хода на цялата тази тирада и няма да е изненадващо, ако след двубоя с „Мечтата“ той излезе в една много дълга почивка, както от бокса, така и от социалните мрежи.

Галавечерта в Бруклин е насрочена за 03:00 часа българско време в нощта на 20 срещу 21 април.