Начало Бокс Все по-вероятно е Пулев да се бие през ноември
0

Все по-вероятно е Пулев да се бие през ноември

Все по-вероятно е Пулев да се бие през ноември
0

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев е все по-близо до мач през ноември. Съперникът му обаче още е неизвестен. Кобрата е официален претендент за титлата на IBF и чака победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да се бори с него за шампионския пояс на организацията. Такъв мач обаче трябва да се проведе до 31 май 2020 година, според разпорежданията на Международната боксова федерация. Преди това българинът ще има друг двубой.

„Знаете, че IBF издаде заповед за задължителен мач между Пулев и победителя от Руис-Джошуа. Ще искаме сега тя да бъде потвърдена писмено пред нас. Те трябва да ни дадат разяснения и гаранции дали победителят е задължен за среща с Пулев, да подпише договор, че няма да търси други битки междувременно, да не търси специални изключения за защита на други титли, както и да не се позовава на обединителни двубои за всички колани. Да сме сигурни, че следващият мач гарантирано ще е Пулев срещу победителя от тази битка“, каза Джон Вирт от „Епик спортс“, която заедно с „Топ ранк“ представлява българския боксьор.

„Искаме и краен срок, в който Руис и Джошуа трябва да се съгласят с условията на IBF, защото към този момент изглежда, че такъв мач няма да има, а ако това наистина се случи, ние трябва да знаем в каква посока ще поемем. Защото планираме да проведем мач на Пулев през ноември, ако реваншът между Джошуа и Руис е за всички пояси. Искаме писмени гаранции за всичко това“, добави той.

Вирт добави също, че се планира възражение.

„Планираме да подадем възражение, с което да защитим правата на Пулев докато този проблем се изясни. Мога да кажа само, че Пулев е готов да се бие Руис в Мексико, САЩ и дори на Тимбукту. Джошуа и неговия щаб забравят едно много важно нещо в бокса и то е, че след като веднъж станеш шампион, всичко се променя“, завърши Вирт.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.