Начало Бокс Пулев срещу Dereck Chisora в спор за европейската титла
0

Пулев срещу Dereck Chisora в спор за европейската титла

Пулев срещу Dereck Chisora в спор за европейската титла
0

Родният професионален боксьор Kубрат Пулев ще се изправи срещу Dereck Chisora в битка за Европейската титла в свръхтежка категория. Това стана възможно, след като англичанинът Anthony Joshua се отказа от правото си да се бие с Dereck Chisora, проваляйки планираният за 9 април мач между тях.

Победителят в мача между българина и британеца ще спечели вакантния Европейски пояс на EBU. Титлата е без притежател, откакто последният шампион Robert Helenius отказа да я брани срещу Dereck Chisora на 20 януари.

„За съжаление Anthony Joshua  на прие бой за титлата на EBU,“ коментира генералният секретар на боксовата организация. „Така вакантната титла ще се реши в мач между Dereck Chisora и Кубрат Пулев“.

„Чисора не беше доволен от финансовата оферта, която му предложиха за двубой с Anthony Joshua. Все пак това е професионален спорт и всичко опира до пари. Dereck Chisora не се съгласи и каза, че няма да се бие за подобна сума. Можехме да стигнем до търг за организиране на срещата, но предполагам Anthony Joshua и неговият агент решиха да направят нещо друго, защото не стигнахме до споразумение. В крайна сметка Дерек си има своите изисквания. Anthony Joshua отстъпи своята позиция в ранглистата и Пулев вече е на неговото място.”, сподел Kalle Sauerland.

BoxingNewsOnline допълва, че тъй като и Dereck Chisora, и Пулев са представлявани от Зауерланд, няма нужда от събиране на награден фонд и EBU очаква само да се обяви дата и място на боя.

Междувременно стана ясно, че мачът между Кобрата и Dereck Chisora може да се проведе и в София. Британският боксьор е изразил готовност да пътува до България. Друг от вариантите е това да се случи на 12 март, когато има голяма галавечер на „Зауерланд” в Германия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.