Начало Бокс Радо Росенов и Рами Киуан сe окичиха със злато от Световния тур

Радо Росенов и Рами Киуан сe окичиха със злато от Световния тур

Радо Росенов и Рами Киуан сe окичиха със злато от Световния тур
0

След като по-рано днес Ясен Радев донесе първи златен медал от елитния международен турнир от Световния тур по бокс в Марибор, Словения, същото сториха и другите ни двама национали Радослав Росенов и Рами Киуан.

Росенов не срещна никакви затруднения срещу своя съперник от Армения Нарек Хованисян във финала в категория до 63.5 кг.

Българският състезател за пореден път демонстрира изящният си боксов стил с много движение и много финтове, като на моменти съпенрикът му изглеждаше като абсолютен новобранец.

Росенов използваше по чудесен начин водещата си ръка и държеше Хованисян на дистанция, маркирайки го с крошета в тялото и главата.

Радослав увеличаваше и намаляше темпото когато си поиска, а в дефанзивен план той рядко допускаше опонента близо до него и заслужено получи подкрепата на съдиите край ринга.

Няколко мача по-късно дойде време и за лекцията на Киуан, който спечели чрез единодушно съдийско решение финала в категория до 75 кг. срещу австриеца Марсел Мейнъл.

Рами започна по-мудно срещата и на моменти отстъпваше инициативата на своя опонент, но след средата ан първия рунд българинът се събуди и вдига темпото. Обратният гард на нашенеца затрудни много Мейнъл, който не успваше да намери отговор на комбинацията ляв в корема и десен в лицето.

Родният боксьор сменяше чудесно етажите и подбираше внимателно атаките си, а контриращите му крошета почти винаги попадаха в челюстта на австриеца.

Мейнъл се опита на няколко пъти да влиза на размени, но Киуан държеше дистанция и с много залъгващи движения и финтове предугаждаше ходовете на съперника си.