Начало Бокс Райън Гарсия срещу Исак Круз за претендент на WBC

Райън Гарсия срещу Исак Круз за претендент на WBC

Райън Гарсия срещу Исак Круз за претендент на WBC
0

От WBC са наредили мач за претендентско място между Райън Гарсия и Исак Крус в лека категория.

Райън Гарсия е една от младите звезди на категорията като има огромна маса от последователи в социалните мрежи. Въпреки това, мнозина смятат, че все още не се е доказал за мач за титла. Миналата година претърпя операция на ръката и се завърна на ринга преди месец в загряващ мач срещу безизвестния нигериец Емануел Тагое. 

Това беше първият двубой на Гарсия, който се изигра в 12 рунда. Той взе победата с единодушно решение.

Преди мача стана ясно, че Гарсия е напуснал лагера на Канело и треньора Еди Рейносо.

Исак Крус от своя страна има по-впечатляваща визитка и в момента се намира в топ 10 на категорията. Последните си две срещи записва загуба и победа – съответно срещу Джервонтей Дейвис  и Юриоркис Гамбоа. Срещу Крус Джервойнтей Дейвис записва първа победа със съдийско решение, а не с нокаут/ТКО.

Доминик “Питбула” Крус е доказал, че прякорът му не е случаен и едва ли ще бъде респектиран от Инстаграм последователите на Райън Гарсия. 

Междувременно WBC успяха да сътворят невиждан куриоз с прекомерното си раздаване на колани и сега имат двама шампиони в лека категория – Джордж Камбосос и Дейвид Хейни. Цялата каша ще се разреши след по-малко от месец в мегасблъсък между двамата в Сидни, Австралия.

Гарсия и Крус имат срок до 14-ти юни да се разберат за подялба на парите, иначе WBC ще реши вместо тях.