Начало Бокс Рами Киуан се прицели в олимпийското злато в Париж

Рами Киуан се прицели в олимпийското злато в Париж

Рами Киуан се прицели в олимпийското злато в Париж
0

Рами Киуан спечели първата олимпийска квота за България в бокса след представянето си на международния турнир в Италия. Той обеща да се бори за златния медал в Париж през лятото пред страницата на БФБ.

Още съм в еуфория. Радвам се, че си свършихме работата, защото дойдох за квота и вече я имам. Двубоят с италианеца (втори кръг) наистина бе сред преломните моменти, защото очаквах по всякакъв начин да предотвратят победата ми. Но след като приключи първия рунд и ми дадоха 5-0, всичко тръгна по моя път. Играта ми се получи и нещата се наредиха. Никога не тръгвам с предварителни прогнози, не искам да поставям цели. Вече при свършен факт обаче мога да кажа, че отиваме в Париж за олимпийско злато. Ще дам всичко от себе си. Не обичам да говоря преди нещата да са станали, но сега голямата цел е ясна“, каза Киуан на тръгване от Бусто Арсицио.

23-годишният национал се пребори за мястото си сред световния боксов елит в категория до 71 кг. Това ще е дебют за него на Игрите във Франция.

Идният месец (18-28 април) Рами и останалите му колеги от националния отбор по бокс на България сега се фокусират върху Европейското първенство в Белград. Той обаче заяви, че голямата му цел си остава Олимпиадата, така че няма да е изненада, ако не вложи всичко от себе си в предстоящата надпревара.

По отношение на квалификациите за Париж 2024, Тайланд ще се превърне в арена на сериозни боеве между 23 май и 3 юни. Именно там ще се състои втората световна квалификация за Игрите.