Начало ММА Дейна Уайт за битката между Пол и Тайсън: Знаете какво мисля за такива битки, Майк е на 60, човече!

Дейна Уайт за битката между Пол и Тайсън: Знаете какво мисля за такива битки, Майк е на 60, човече!

Дейна Уайт за битката между Пол и Тайсън: Знаете какво мисля за такива битки, Майк е на 60, човече!
0

Изпълнителният директор на UFC Дейна Уайт е напълно убеден, че битките трябва да останат в ръцете на млади професионалисти, които освен възможността да представят шоу, имат потенциала и да излязат от него здрави и мотивирани за още. По тази причина битките с участието на стари динозаври и ветерани, които продават мачове заради далечното си славно минало, не се нравят особено на един от най-влиятелните мъже в бойните спортове.

За пореден път Дейна изрази подобна позиция по линия на предстоящата боксова битка между влогъра Джейк Пол и легендата между въжетата Майк Тайсън, която ще се проведе на 20 юли в Арлингтън, щата Тексас. Уайт подбра внимателно думите си на пресконференция, в която коментира различни теми, но даде ясно да се разбере, че не одобрява подобни сблъсъци.

„Майк ще полудее, когато кажа това, но той е на 60, човече. Не знам какво мислите вие по въпроса, а и на кого му пука какво мисля аз? Не е моя битка. Обичам Майк Тайсън като приятел и той е един от любимите ми атлети за всички времена. Не зная. Нека видим какво може да направи и дали ще успее да проведе добър тренировъчен лагер. Не харесвам да виждам хора, които се бият на тази възраст. Разликата между двамата е 31 години. Знаете какво мисля за тези неща„, коментира той.

Боят ще бъде излъчен в платформата Netflix, подход, който предизвиква интерес в Уайт. Платформата вече подписа договор за излъчване на събитията на кеч федерацията WWE.

Мисля, че Netflix трябваше да влезе в бизнеса с живо излъчване на различни спортове отдавна. Мисля, че закъсняха, но те са силни. Когато погледнеш в колко домове се гледа тази платформа…подобни компании трябва да имат отношение към живото предаване на спортни събития„, допълни Дейна.

В скорошно видео в социалните мрежи Джейк Пол даде шеговито обяснение на какво се дължи мотивацията му за битка с Тайсън. Във видеото влогърът припомня, че при първата си среща с Майк, бившият световен шампион го е объркал с брат му. Разбира се, не в това се корени желанието за битката. Пол е наясно, че Майк е далеч от най-добрите си години, а аудиторията би се радвала да види такова шоу, което неминуемо ще генерира и добри приходи. Изглежда, че Тайсън е готов да влезе в предизвикателството по някаква причина, вероятно финансова. Не липсват обаче и критици на подобни битки, които са убедени, че в такива мачове няма боксово достойнство, а цирк за пари, който убива авторитета на спорта.