Начало ММА Пьотр Ян към UFC: Опитват се ме пречупят психически!

Пьотр Ян към UFC: Опитват се ме пречупят психически!

Пьотр Ян към UFC: Опитват се ме пречупят психически!
0

Пьотр Ян (17:5) сложи точка на серията си от три поредни загуби в UFC, след като прекара една година в рехабилитация и подготовка за срещата със Сун Ядун (21:8:1) на UFC 299. След успеха си над китаеца обаче се изказа много остро срещу организацията, по повод загубите от Алджамейн Стърлинг (23:4) и Шон О’Мали (18:1) през 2022 г.

Гледа ли боят ми с Алджамейн? А гледа ли този с О’Мали? Глупости, човече! Скапана игра! Те се опитаха да ме пречупят психически. Синът ми ме попита – какво по дяволите?! Щастлив съм, че сега получих победата една година по-късно. Целите ми си остават същите – отново да съм №1 в света, да се бият за титлата и да повярвам в себе си, че мога да победя всеки в тази дивизия“, каза руснакът пред Kairouz Bros.

Въпросните две загуби срещу бившия и настоящия шампион в категория „петел“ дойдоха след неединодушно съдийско решение в ущърб на Ян. Ако везните бяха се наклонили в негова полза срещу „Алджо“, днес може би щяхме да говорим за него, като за рекордьор по защити на пояса. Вместо това голяма част от мненията са, че Пьотр Ян е на прага на оттеглянето, макар да е все още едва на 31 години.

тагове: