Начало Бокс Ривера приспа Фернандес (видео)
0

Ривера приспа Фернандес (видео)

Ривера приспа Фернандес (видео)
0

Мичел Ривера отправи ясно послание към големите имена в лека категория. 23-годишният талант от Доминикана записа впечатляваща победа с нокаут в осмия рунд на галавечерта в Карсън, САЩ. Младокът регистрира 21-ия си пореден успех на професионалния ринг, а начинът, по който го направи, може да кандидатства за нокаут на годината.

Ривера буквално приспа опонента си Йон Фернандес (21-2). Това се случи, след като самият доминиканец бе пратен на пода в шестия рунд. Двамата се боксираха в подгряващ мач за гвоздея на вечерта – Крист Колбърт (16-0) и Тугсцот Нямбаяр (12-2) в „супер перо”. В случая обаче се оказа, че предястието е по-добро от основното, в което Колбърт спечели по точки междинната титла на WBA.

Esther Lin / SHOWTIME

Ривера и Фернандес заслужиха аплодисментите на публиката с представянето си. Испанецът бе тотално надигран по време на началните рундове, но хубава комбинация в шестия му позволи да обърне развоя и да прати Мичел на пода. Доминиканецът обаче се съвзе бързо, след което нанесе решителния удар.

При това какъв – Ривера подготви съперника си с лек ляв прав, колкото да го нагласи точно на мерника. И последва скоростен десен, който буквално изгаси тока на испанеца. Успех, който превърна 23-годишния боксьор, носещ прякора „Зарза Али” в основен претендент на WBA.

Титлата е притежание на друг много впечатляващ боец – Теофимо Лопес (16-0). Той ще защитава пояса, заедно с тези на IBF и WBO срещу Джордж Камбосос (19-0) на 14 август.