Начало Бокс Ръководните органи на световния бокс на нож заради Олимпийските игри

Ръководните органи на световния бокс на нож заради Олимпийските игри

Ръководните органи на световния бокс на нож заради Олимпийските игри
0

Сериозен скандал е на път да се разрази между ръководните органи на световния професионален бокс.

Причината за това е решението на Световния боксов съвет (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA) да подкрепят профи боксьорите, които искат да участват на предстоящите Летни олимпийски игри в Токио.

Вчера президентът на WBA официално подкрепи колегата си от WBO, подкрепяйки публично група мексикански профи боксьори, които искат да участват в квалификациите за Токио 2020.

twitter.com

„От името на Световната боксова асоциация, пионер в ръководенето на бокса по света, искам да изразя пълната ни подкрепа към всички професионални състезатели в Мексико, които имат намерение да вземат участие в квалификациите за предстоящите игри в Япония“, заяви Жилберто Мендоса.

Преди време WBO също изрази готовност за подкрепа и протекция на всички свои шампиони, които решат да участват в боксовия турнир в Токио това лято. Не така обаче седят нещата при Световния боксов съвет (WBC).

twitter.com

Президентът на ръководното тяло – Маурисио Сюлейман, на няколко пъти спомена, че бокс между аматьори и професионалисти е неприемливо. WBC дори предупреди, че всеки професионалист, който участва на Игрите в Токио ще получи двугодишен бан от ранкинг листите на организацията.

Засега единствено IBF (Международна боксова федерация) запазва неутралитет.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.