Начало Бокс Родна победа в бокса, Чамов строши от бой турчин
0

Родна победа в бокса, Чамов строши от бой турчин

Родна победа в бокса, Чамов строши от бой турчин
0

По страхотен начин започна българското участие в олимпийския турнир по бокс в Рио де Жанейро. Родният представител в категория до 69 кг Симеон Чамов потроши от бой турския си съперник Онур Сипал и намери място на осминафиналите в надпреварата.

Чамов победи по точки след абсолютно превъзходство и в трите рунда. Съдиите отчетоха предимство за него във всяка една от частите. Тримата съдии отчетоха резултат от 30:27, 30:27 и 29:28 за двубоя и така с пълно реферско единодушие нашият боксьор продължи напред.

Двамата са се срещали често като спаринг-партньори и затова Чамов много добре знаеше какво да очаква. Той започна колебливо, но в края на първия рунд взе инициативата и вкара няколко тежки удара в главата на турчина. В началото на третата част дори му отвори сериозна аркада над лявото око, като се наложи турчинът да бъде шит насред ринга.

В крайна сметка обезвереният Сипал се хвърли в безразборни и хаотични атаки, които му донесоха само още повече тежки попадения в главата и в крайна сметка Чамов се поздрави със заслужен успех.