Начало ММА Габи Гарсия готова да се бие с мъж по правилата на ММА
0

Габи Гарсия готова да се бие с мъж по правилата на ММА

Габи Гарсия готова да се бие с мъж по правилата на ММА
0

Габи Гарсия премина към спорта на Смесените бойни изкуства в края на миналата година. Тя бе една от най-разпознаваемите фигури в света на Бразилското Джу Джицу, където към постиженията ѝ се причисляват девет световни титли и две златни отличия от ADCC турнири. Репутацията ѝ на атлет от световна класа я преследва и по време на професионалните и ММА боеве.

Първите ѝ две схватки в японската организация Rizin преминаха успешно за бразилката, но изглежда, че намирането на опоненти за Габи се оказва по-трудно от очакваното.

gabi2

Тя и треньорът ѝ – „Бабалу“ Собрал, заявяват, че нейният ръст е причината за липсата на желаещи да се изправят срещу нея. Гарсия е готова да се бие с по-малки, или по-големи хора от нея… няма значение, стига тя да има мачове на ринга или в клетката.

В интервю със Собрал и Гарсия, водещ повдигна въпроса, дали тя би била заинтригувана от двубой срещу мъж, в случай на продължаващи неуспехи от страна на промоутърите да осигурят противник. Отговорът на треньора ѝ е шокиращ:

По мое мнение, ако до една година все още няма повече жени… единственото, което ни остава е да се бием срещу мъж. Всъщност той трябва да внимава, защото ще бъде нокаутиран от момиче.“ смело завърши Хенато Собрал.

Японските фенове винаги са харесвали „странни“ единоборства, които не биха могли да бъдат одобрени от атлетическа комисия другаде по света. Що се отнася до ММА и Япония… всичко е възможно.

Вие искате ли да видите Габи Гарсия срещу мъж в ММА двубой, или това ще е обидно за общността на Смесените бойни спортове?