Начало Бокс Рой Джоунс: На мястото на Усик нямаше да приема 70:30 срещу Фюри (ВИДЕО)

Рой Джоунс: На мястото на Усик нямаше да приема 70:30 срещу Фюри (ВИДЕО)

Рой Джоунс: На мястото на Усик нямаше да приема 70:30 срещу Фюри (ВИДЕО)
0

Рой Джоунс-младши признава, че Олександър Усик е направил грешка, приемайки предложението на Тайсън Фюри за подялба на наградния фонд по 70:30, но само от гледна точка на парите. Това разкри легендата в интервю за iFL TV.

Ако бях Усик, щях да откажа, защото той сам постигна много“, каза бившият шампион.

Той отчита факта, че и двамата са носители на шампионски пояси, което би следвало да означава, че украинецът съвсем не е лишен от опции, ако реши да приеме друго предизвикателство.

Това обаче е при условие, че украинецът е калкулирал добре възможностите си. От една страна би могъл да си гарантира $20 млн. само за участието в мач с британеца. В същото време други бойци биха могли да му изкарат по $6 млн. Тогава ще са му нужни цели 4 срещи, за да си спечели подобна сума. От друга страна, ако тези 30% се равняват на $10 млн., тогава Джоунс отчита, че по-добрата идея е да се боксира с други двама претенденти, които освен всичко друго крият и по-малко рискове за шампиона.

Всички тези разсъждения сега губят особен смисъл, защото по-рано стана ясно, че боят няма да се състои. Официалното решение все още не е оповестено, но по всичко личи е въпрос на часове това да се случи.