Начало Бокс Росенов: Мачовете със Софиан са безценни за мен

Росенов: Мачовете със Софиан са безценни за мен

Росенов: Мачовете със Софиан са безценни за мен
0

Един от най-добрите млади боксьори у нас – Радослав Росенов, призна, че съперничеството му със Софиан Умиа е изключително ползотворно за кариерата му. Двамата вече се срещнаха веднъж на Европейската купа, а скоро им предстои отново да премерят сили в турнир във Франция.

За мен беше важно да усетя самата атмосфера там, тъй като голямата ми амбиция е да участвам на Олимпийските игри догодина и натам съм насочил подготовката си. Самата галавечер беше хубава. За мен това бе първи такъв мач, не бях играл 6 рунда досега и действително накрая се поуморих, докато съперникът ми е изключително опитен, 3-кратен световен шампион, олимпийски медалист, играл е и в такива срещи преди това и си пролича в края на мача. Отново се обади и проблемът с ръката, така че реших и да не рискувам излишно. За мен е важно, че трупам опит на такова ниво, безценен при това. Срещу най-силния боксьор в тази категория в момента. Показах добра игра и в първите три рунда смятам, че бях по-добър и резултатите в картите на съдиите сочат в тази посока“, каза Росенов пред страницата на БФБ.

Българинът се е прицелил в участие на Олимпийските игри в Париж идното лято, където е считан за един от фаворитите за медал. За целта обаче ще трябва да поработи още доста, за да усъвършенства своя стил и да попие максимума от съперничества, като това с Умиа.