Начало Бокс Руис преговаря с треньор на Майк Тайсън
0

Руис преговаря с треньор на Майк Тайсън

Руис преговаря с треньор на Майк Тайсън
0

Анди Руис ще се срещне с култовия треньор Теди Атлас, работил с младия Майк Тайсън.

63-годишният американец, известен с това че е изключително строг и взискателен към състезателите си, ще трябва да върне бившия шампион отново в правия път. Руис върна поясите на Антъни Джошуа само няколко месеца, след като му ги отне, като призна, че не е подходил сериозно към тренировъчния процес и не е слушал баща си и треньора си. Като следствие от това, той се раздели с наставника си Мани Роблес и сега търси негов заместник.

Снимка: БТА

Според уважавания журналист Майк Копинджър, Руис ще се срещне с Атлас в близките дни, за да видят двамата дали ще могат да работят заедно.

„Източници: Анди Рус ще се срещне с Теди Атлас през следващите седмици, за да обсъди възможността да тренира с човека, който навремето помогна на Майк Тайсън да стигне до титлата в тежка категория. Руис и Атлас искат да видят има ли химия помежду им преди да се споразумеят да започнат тренировки заедно“, написа Копинджър.

Атлас е помощник на легендата Къс Дамато, който взема под крилото си младия Майк Тайсън. През 1982 г. обаче Атлас и Тайсън влизат в жестоко пререкание, след като, по думите на треньора, 15-годишният боксьор е опитал да установи интимен контакт с 11-годишно момиче и. Побеснелият Атлас опира пистолет в главата на Тайсън и, впоследствие, е изхвърлен от боксовата зала. Двамата възстановяват отношенията си десетилетия по-късно, след като Тайсън се извинява.

Под ръководството на Теди Атлас световната титла в тежка категория през 1994 г. печели Майкъл Мур, а в по-скорошни времена извежда Александър Поветкин до „регулярния“ пояс на WBA.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.