Начало Бокс РУНД ПО РУНД: Антъни Джошуа срещу Олександър Усик

РУНД ПО РУНД: Антъни Джошуа срещу Олександър Усик

РУНД ПО РУНД: Антъни Джошуа срещу Олександър Усик
0

Антъни Джошуа отново залага четирите си шампионски пояса в тежката категория на професионалния бокс – WBA, WBO, IBF и IBO. Към тях посяга украинската звезда Олександър Усик, който след като спечели всичко в полутежка категория и бе абсолютен световен шампион се премести в най-горната категория и остава непобеден към момента. Само след два мача зад гърба си, Усик получи шанс да детронира краля при най-тежките. Британецът има една една загуба – от Анди Руис, а днес ще търси своята 23-та победа.

Двамата се изправят на стадион „Тотнъм“ в Лондон пред 65 000 зрители. Усик и Джошуа са олимпийски шампиони по бокс за аматьори именно от Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.  

Следете сблъсъка НА ЖИВО с Boec.BG. Може да го гледате в платформата на DAZN.

РУНД 1

Добро начало за претендента Усик. Той показа много движение, а световният Джошуа му позволи да се поеме инициативата и да напада. Украинецът първи нанесе точен удар. Двамата играеха в центъра на ринга. В средата на първата част Джошуа успя да пласира един добър удар, но по-активният определено бе съперникът му, който побърза да му върне с тежък ляв прав, а малко след това и точно дясно кроше. От своя страна украинецът успя да се измъкне от опасно ляво кроше на шампиона.

РУНД 2

Вторият рунд не бе по-различен, Усик продължи да диктува, а Джошуа да бъде предпазлив и търпелив. Украинецът набра самочувствие и показа много движение по ринга, като често се „гмуркаше“ под опитите на Джошуа да го нацели. Джошуа успя да пласира хубаво дясно кроше, но като цяло и тази част бе за Усик.

РУНД 3

Лявата ръка на Усик също сериозно разклати Джошуа, а 20 секунди преди края на частта Джошуа изпадна в кризистен момент след дясно кроше от противника си, които потърси и притискане, но гонгът удари.

РУНД 4

Четвъртият почна, както завърши третият. Усик смълча  65-хилядната залата, след като разклати британският боксьор. Ей Джей се отърва и в тази мини криза. Шампионът показа зъби, като нанесе един от мощните си удари с дясната ръка.

РУНД 5

Звярът започна да се пробужда  – Джошуа стана по-агресивен и започна да се движи повече. 80 секунди преди края на частта вкара серия от няколко добри удара в торса на Усик. Двамата минаха в размени на нелоши попадения.

РУНД 6

Усик намали малко темпото, като двубоят започна да изглежда по-равностоен. С десен прав на украинеца той показа, че е дошъл за победата и ще я преследва на всяка цена. Добра комбинация за Усик 70 секунди преди гонга, но Джошуа бързо опита да я върне, а след това нанесе и десен прав и ляв прав в лицето на Усик, които вдигнаха и публиката в залата. Джошуа зае позицията на атакуващ, а Усик започна да отстъпва.

РУНД 7

Украинският претендент за титлата започна да набляга повече на защитата, но успя да пласира успешно няколко пъти ляв прав, които Ей Джей не успяваше да пропусне, а веднъж и доста тежко го намери и с десен прав. Десен ъперкът разклати леко Джошуа, но Усик не успя да довърши комбинацията с ляво кроше. 40 секунди преди края на рунда още едно сериозно разклащане на световния шампион. Следващите секунди бяха за Усик, който постави за трети път в мача Джошуа в сериозен кризисен момент.  

РУНД 8

До този момент Усик показа доста по-добра форма и остана свеж, а концентрацията на Джошуа липсваше. Украинецът търсеше разнообразни комбинации и удари в различни точки. От друга страна, продължи да се измъква от сериозните заплахи на Джошуа. Последният все пак вкара в действие дясната си ръка и последователно го нацели веднъж в тялото и веднъж в главата. Усик опита да отговори с бърза серия, но не му се получи. Британецът изглеждаше задъхан, но не се отказа и още на два пъти до края бе точен с десен прав, който му даде предимство в този рунд.„

РУНД 9

Двамата боксьори бяха близко в резултати си. Усик бе получил лека аркада над дясната си вежда и в паузата му щабът му опита да спре кръвта. Умората като че ли започна да си казва думата и двамата се хванаха в едва втория си клинч след минута игра. Украинецът продължи да натиска и води играта към центъра на ринга. Джошуа захвана главата му 60 секунди преди края на частта и опита да вкара няколко поредни ъперкъта. Усик отговори с мощен ляв, а след това бе притиснат от шампиона до въжетата и за кратко имаше нов клин.  

РУНД 10

Десният прав на Джошуа срещу лявата ръка на Усик – такава заявка ни дадоха с началото на десетия рунд. Украинецът забрави за момент за гарда си и Джошуа веднага се възползва като два пъти нанесе от десните си прави. Това пусна отново кръв на Усик, но и дясното око на Антъни почти се затвори. Двамата боксьори си разменяха ролята като атакуващи.

РУНД 11

Джошуа се сви след мощна атака на Усик в началните секунди. Това го ядоса и британецът показа агресивност в атаките си, но опонента му се пазеше. Сякаш Усик започна повече да пести силите си и да чака своя момент да го порази. Това се случи 1 минути преди края с добра комбинация. Джошуа търсеше да го удря в разкървавеното място под окото. Усик натисна в последните 10 секунди, а Джошуа отстъпваше.

РУНД 12

Като разярен звяр тръгна украинецът заедно с гонга, а в залата започнаха да се чуват скандирания за Усик. Това сякаш го мотивира и той впечатли с двоен ляв удар. Усик продължи с комбинациите и да притиска, най-вече десен-ляв. Още един добър десен прав попадна в лицето на Джошуа 60 секунди преди края на целия мач. Невероятна серия за украинеца в оставащите секунди до края, мощна серия и притисна неочаквано до ринга Джошуа, който можеше да бъде и нокаутиран, ако не прозвуча гонга.

Олександър Усик е новият световен шампион в тежката категория след единодушно съдийско решение: 117-112, 116-112, 115-113.