Начало Бокс Джошуа овакантява титлата!
1

Джошуа овакантява титлата!

Джошуа овакантява титлата!
1

Антъни Джошуа ще се раздели доброволно с една от световните си титли.

За това намекна британският шампион пред „Скай Спортс“, коментирайки настояването на IBF и WBO той да защитава техните пояси в следващия си двубой, съответно срещу Кубрат Пулев или Олександър Усик. Ей Джей призна, че няма да може да запази и двете си отличия и ще оваканти едното, за да се бие с другия претендент през 2020 г.

Снимка: БТА

„Изобщо не искам да го правя, защото е много трудно да обикаляш наоколо и да събираш всичките пояси, много е тежко, а толкова дълго време ги държах. И да овакантя един от тях заради политиката на боксовите организации ще бъде адски досадно, но има неща, които са извън моя контрол. Ако се разделя с единия знам, че ще имам възможност да си го върна“, призна Джошуа.

Снимки: Facebook/Кубрат Пулев

Ако британецът прецени да се раздели с пояса на IBF, то тогава официалният претендент Кубрат Пулев по всяка вероятност ще се бие за титлата със следващия в ранглистата на организацията. Към момента позиция №2 е свободна, а №3 е Адам Ковнацки. За евентуален двубой между Пулев и непобедения в 20 мача 30-годишен поляк се говори от доста време, като сега може да се окаже за световната титла.

При WBO положението е сходно, като при евентуално овакантяване на титлата №1 Усик по всяка вероятност ще срещне №2 Джоузеф Паркър за пояса.