Начало Бокс Руските боксьори отказват да се бият в Токио под неутрален флаг

Руските боксьори отказват да се бият в Токио под неутрален флаг

Руските боксьори отказват да се бият в Токио под неутрален флаг
0

След като Русия бе официално изхвърлена от големите международни спортни форуми за следващите 4 години, последва първият неофициален отговор от руската страна.

Националите по бокс категорично отказаха да се яват на Летните олимпийски игри догодина под неутрален флаг. Припомняме, че руските атлети все още могат да участват на спортното състезание, стига да не изпозлват руското знаме, химн и името на родината си.

Снимка: БТА

Ето какво сподели президентът Руската Боксова Федерация – Умар Кремлев:

„Спортистите ни настояват да стигнеме до съдилищата, за да може това решение да бъде преразгледано и те да имат правото да развяват знамето на Русия“, заяви Кремлев.

„Трябва да изчакаме позицията на РОК (Руски Олимпийски Комитет) и на Руската анти-допингова агенция, но в същото време и ние ще мислим как да оспорим това решение. За нас няма по-важно нещо от това боксьорите ни да се бият за Русия и да чуят химна на държавата си. Без тях няма никакъв смисъл да участваме“.

Снимка: БТА

Кремлев добави, че дисквалификацията на Русия е проблем не само за държавата, но и за целия свят. Източноевропейската държава има още 18 дни на разположение, в които може да обжалва решение на Световната анти-допингова агенция.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.