Начало ММА Багата с промяна в ранглистата на UFC

Багата с промяна в ранглистата на UFC

Багата с промяна в ранглистата на UFC
0

Жаирзиньо Розенструйк полетя в класацията, за сметка на българина, Овърийм и още шестима бойци.

Благой Иванов, който е единственият българин в UFC, излезе от топ 10 и вече е на 11-та позиция в ранглистата на организацията в тежка категория. Нашенецът изгуби едно място заради огромния скок, който направи Жаирзиньо Розенструйк. Пред „Багата “ са Уолт Харис и Шамил Абдурахимов, които също губят позиции.Останалите, които се свличат в ранглистата с по едно място са Алексей Олейник, Аугусто Сакаи и Сергей Павлович.

Жайрзиньо Розенструйк направи невероятен скок в ранглистата на UFC. Единственият суринамец, който е бил част от компанията се придвижи с цели 9 позиции в тежка категория като от днес, той се намира на 5-то място, на което е заедно с Дерек Люис.

Розенструйк завърши по уникален начин годината, записвайки 9-ти нокаут и 10 победа в кариерата си от 10 сблъсъка. „Голямо момче“ разби брутално устните на звездата Алстър Овърийм, а малко по-късно го нокаутира в главната битка на събитието UFC on ESPN 7, което се проведе във Вашингтон, САЩ през отминалия уикенд.

Впечатляващо е и това, че 31-годишният боец дебютира за най-известната ММА организация в света през февруари тази година когато нокаутира Жуниор Албини. От тогава насам, Розенструйк записа още три успеха (победа над Ален Коудър – нокаут за само 9 секунди, както и успех отново с нокаут над Андрей Арловски за 29 секунди на UFC 244). С постигнатите 4 успеха с нокаут, както и 5-то място в ранкинга за 10 месеца, суринамецът се превръща в един от най-бързо изкачилите се бойци в ранглистата на UFC.

Алистър Овърийм от своя страна загуби две позиции и вече е 8-ми. Промяна има и в класирането на още седем бойци. Всички те губят по едно място в топ 15 за сметка на Розенструйк.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".