Начало ММА Багата катери ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Багата катери ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Багата катери ранглистата на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Благой Иванов – „Багата“ се изкачи с 2 места в седмичната класация на UFC в тежка категория. Единственият наш боец в най-известната ММА верига в света в момента, от днес е под номер 12.

Припомняме, че той трябваше да спори в октагона срещу Марчин Тибура на събитието UFC 260, което ще се проведе на 27 март в Лас Вегас, Невада, но контузия в лявото коляно го лиши от сблъсъка.

Причината за изкачването на родния боец е уволнението на двете звезди – Алистър Овърийм и Жуниор дос Сантос. И двамата бойци бяха пред Багата в миналата класация (Овърийм беше под номер 6, а дос Сантос – 12-и).

Тяхното място в топ 15 заеха Том Аспинал – 13-и и ветеранът Алексей Олейник – 15-и.

Полякът Тибура прави най-голям седмичен скок при най-тежките – цели 4 места и от днес е под номер 11. Следващият му опонент – Уолт Харис, се изкачи с 3 места – до 8-о.

С позиция нагоре са и Шамил Абдурахилов и Аугусто Сакаи, а Сергей Павлович единствен записа спад – с 1 позиция до 14 място.

Размествания в топ 5 няма. Пръв, след шампиона Стипе Миочич е Франсис Нгану, следван от Дерек Люис, Къртис Блейдс, Сирил Гане, а топ 5 допълва Александър Волков.