Начало Бокс Санта Круз и Фигероа показаха бокс от класа и победиха

Санта Круз и Фигероа показаха бокс от класа и победиха

Санта Круз и Фигероа показаха бокс от класа и победиха
0

Лео Санта Круз очаквано не срещна почти никаква конкуренция в лицето на Рафаел Ривера и победи с единодушно съдийско решение при резултат 119-109. Ривера (26-3-2, 17 KO) даде най-доброто от себе си да се противопостави на Круз (36-1-1, 19 KO), но не успя да го затрудни по нито едно време от мача. Резултатът беше очакван от мнозина, тъй като Ривера бе загубил два от последните си три двубоя и бе избран като късна смяна на Мигел Флорес.

Санта Круз запази титлата си на WBA в категорип перо и след двубоя обяви, че би искал да се изправи срещу Гари Ръсел Джуниър или Джош Уорингтън. Шампионът спомена и името на Карл Фрамптън, който понесе загуба в последния си двубой именно от Уорингтън.

В сблъсък в полусредна категория Омар Фигероа запази безупречната си статистика с победа над Джон Молина. Двубоят беше атрактивен за публиката, тъй като боксьорите не се страхуваха да влизат в размени и оправдаха очакванията на експерти и фенове. Двубоят беше труден за отсъждане, тъй като CompuBox посочваше, че Фигероа е нанесъл 90 точни удара повече от съперника си, но Молина изглеждаше по-активен и беше пуснал повече удари. В крайна сметка, решението бе единодушно за непобеденият боксьор.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".