Начало Бокс Сблъсъкът Хръгович – Хънтър отива на търг

Сблъсъкът Хръгович – Хънтър отива на търг

Сблъсъкът Хръгович – Хънтър отива на търг
0

Ще бъде организиран промоутърски търг за елиминационния двубой за световната титла на IBF в тежка категория, който ще противопостави хърватина Филип Хръгович и американеца Майкъл Хънтър. Това определи Международната Боксова Федерация.

6-и април е датата, на която ще се състои търга като той ще бъде онлайн, чрез конферентна връзка Zoom в централата на IBF в Спрингфийлд, Ню Джърси, САЩ.

За участие в търга ще бъдат допуснати всички регистрирани промоутъри от IBF, като участниците трябва да заплатят невъзстановима санкционираща такса в размер на 5000 долара. Печелившата оферта трябва да бъде придружена от невъзвръщаема сума от 10% от общата сума според правилата за наддаване на IBF.

Майкъл Хънтър ще получи по-голямата част от наградния фонд – 60 %, срещу 40 % за Хръгович. Причината е, че американския боксьор е по-предно класиран.

Преглед на ранглистата на IBF показва, че Хръгович е под номер 5, а Хънтър е 4-и. Американецът трябваше да спори с втория – Чарлз Мартин, но бившият шампион се оттегли от срещата.

Мястото на първи претендент е вакантно.

Филип Хръгович има баланс от 12 победи, 10 от които с нокаут. Хърватският талант се намира и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория. В тази, на авторитетния боксов сайт boxrec.com, 28-годишният боксьор е под номер 19.

Майкъл Хънтър е с баланс от 19 успеха (13 с нокаут), 1 равенство (срещу Александър Поветкин) и 1 поражение (от Олександър Усик за световната титла на WBO в полутежка категория).

Победителят от този сблъсък най-вероятно ще се изправи срещу победителя от обединителния шампионски мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри в двубой за титлата на IBF.