Начало Бокс Непобеден хърватин иска сблъсък с Хъргович

Непобеден хърватин иска сблъсък с Хъргович

Непобеден хърватин иска сблъсък с Хъргович
0

Ален Бабич, който е известен с прякора си „Дивака“ иска да се срещне на ринга срещу своя сънародник Филип Хъргович.

Хората не осъзнават какво искам да причиня на този човек. Аз съм от улицата, охранителят на смени и знам малко за уважението. Той е просто невежо хлапе. Побеждава анонимници“, заяви Бабич пред „SKY Sports“, цитиран от „Boxingscene“.

Припомняме, че Филип Хъргович трябваше да се изправи срещу Майкъл Хънтър във финален елиминационен сблъсък на IBF в тежка категория, но тази среща вече не е осъществима, след като Хънтър се оттегли от битката. В момента от екипа на Филип Хъргович търсят нов противник.

Ужасно е, че се намира на позиция да участва в толкова голяма битка. Той е неблагодарен и е невежа. Искам да се бия, готов съм, а после искам да предизвикам този квадратен и с патешко лице идиот. Мисля, че съм добър човек и ще помогна на всеки, ще ви дам сърцето си, но ако ме нападате постоянно, аз просто се превръщам в „Дивака“. Искам да го изложа пред всички фенове. Пред феновете във Великобритания, пред феновете в Хърватия. Британските дори не го харесват. Повечето хора във Великобритания по-скоро знаят кой е „Дивака“, отколкото Хъргович. Там имам „Дивашка армия“, той няма нищо. В Хърватия хората не го харесват. Той не е толкова популярен, колкото си мисли, че е“, завърши Бабич.

30-годишният Ален Бабич има баланс от 6 победи с 6 срещи при професионалистите в тежка категория. 185-сантиметровият боксьор е нокаутирал всеки един от противниците си. Въпреки пандемията от коронавирус, той изигра 3 срещи през 2020 година. През август той отказа във втория рунд Шондел Уинтърс. Два месеца по-късно и Нийл Кенеди се отказа, но в третия рунд, а в края на ноември Бабич надделя и над Том Литъл с технически нокаут в третия рунд.

Филип Хъргович има баланс от 12 победи, 10 от които с нокаут. Хърватският талант се намира и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория. В тази, на авторитетния боксов сайт boxrec.com, 28-годишният боксьор е под номер 22.