Начало Бокс Шакур Стивънсън каза чао на „супер перо“ с убедителна победа (ВИДЕО)

Шакур Стивънсън каза чао на „супер перо“ с убедителна победа (ВИДЕО)

Шакур Стивънсън каза чао на „супер перо“ с убедителна победа (ВИДЕО)
0

Шакур Стивънсън записа нова безапелационна победа на профи ринга. Младият американец победи бразилеца Робсън Консейсао в главното събитие на галавечер в Нюарк, САЩ.

Шакур, който 24 часа по-рано не успя да влезе в категория и оваканти титлите на WBO и WBC в категория „супер перо“, надви съперника си чрез единодушно решение след изиграването на всичките 12 рунда.

33-годишният Консейсао бе единственият бокьор, който можеше да грабне двата шампионски пояса, но южноамериканецът бе далеч от истината и загуби с 117-109, 118-108 и 119-108.

25-годишният Стивънсън изпозлаше чудесно обратния си град и още в първия рунд пласира няколко много тежки леви прави в брадичката на Робсън, който трудно отговаряше с по-качествени атаки.

В третия рунд Шакур продължи да доминира и да маркира опонента си, но и на два пъти бе предупреден от рефера за непозволени удари. В края на четвъртата част Шакур най-накрая успя да изпрати Робсън в нокдаун след мощно ляво кроше в тялото. В шестия рунд американецът отново получи две забележки за удари под пояса.

В деветия рунд реферът най-накрая отне една точка на Шакур, който метна противника си на пода, но тоталната доминация на американеца вече му бе дала солидна преднина в картите на съдиите. До края на мача Стивънсън продължи да диктува случващото се, а ударите и комбинациите на Робсън така и не успяваха да намерят чисто целта.

Така Стивънсън записа последна победа при 59-килограмовите. Американецът заяви, че ще прави дебют в лека категория заради проваления кантар.