Начало Бокс Тервел Пулев: Неочаквах такава победа (ВИДЕО)

Тервел Пулев: Неочаквах такава победа (ВИДЕО)

Тервел Пулев: Неочаквах такава победа (ВИДЕО)
0

След 12 мача при професионалистите Тервел Пулев вече има и шампионски пояс. Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. победи италианеца Леонардо Бруцезе с нокаут в мач за титлата на Европейския съюз по бокс в полутежка категория.

“За мен беше изненада, че мачът приключи в два рунда. Очаквах да се играят 12, но се радвам, че свърши бързо – скромно заяви по-малкият от братята Пулеви. – Преди всичко искам да благодаря на хората за невероятна подкрепа. Нямах нагласата, че италианецът ще падне толкова бързо. Наложи се да го срещам, защото той тръгна напред, скъсяваше дистанцията и треньорът ме посъветва да не го чакам. Получи няколко удара… И падна”, сподели Тервел Пулев след успеха над Бруцезе.

Италианецът не спря да хвали Тервел Пулев от своя страна. “Благодаря на всички за това уникално събитие! Тервел беше един много добър противник и имаше много силен десен удар… разрушителен! Изненада ме още в първия рунд и дори не можах да приложа плана си“, посочи Брузеце ипризна, че тактиката му е била да задържи Пулев на разстояние в първите рундове, да го измори и след това да атакува. „Просто не взех правилните мерки, Тервел беше по-добрият и победи“, призна Бруцезе.

За Пулев това е трета поредна победа с нокаут, като той няма загуба в полутежка категория при професионалистите. “Аз мисля, че още е рано да кажа какви са плановете ми и дали имаме конкретен опонент”, коментира бълагирънт за това, което му предстои.