Начало ММА Официално: Безпрецедентната ММА размяна е факт!

Официално: Безпрецедентната ММА размяна е факт!

Официално: Безпрецедентната ММА размяна е факт!
0

Свидетели сме на необичайна сделка в света на смесените бойни изкуства. Популярната американска федерация UFC е пратила един от най-класните си бойци – Димитриъс Джонсън, в ONE Championship. Азиатците от своя страна дават непобедения в професионалния ММА – Бен Аскрен. За подобна размяна се говореше по-рано през седмицата, но мнозина приемаха информациите за слух.

Те са двама от най-доминантните шампиони някога. 

Това е най-голямата подобна сделка в историята на ММА. Джонсън (27-3-1) беше шампион на UFC последните 6 години. Той осъществи впечатляващите 11 поредни защити на пояса, но през август загуби от Хенри Сежудо със съдийско решение.

Аскрен е шампион на Америка по свободна борба. Не е допускал поражение в Октагона, като печели светивните титли на Bellator и ONE Championship.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.