Начало ММА UFC изненадващо отмени свое събитие

UFC изненадващо отмени свое събитие

UFC изненадващо отмени свое събитие
0

Най-голямата МММ организация Ultimate Fighting Championship изненадващо отмени една от планираните си галавечери. ЕSPN съобщи, че UFC 233, което бе планирано за 29-ти януари в „Хонда Сентър“ в Анахайм, няма да се състой.

По време на нея Джозеф Бенавидез (26-5 MMA, 13-3 UFC) и непобедения Дейвесон Фигейредо (15-0 MMA, 4-0 UFC) трябваше да определят и претендента за световната титла в категория муха. Освен това се очакваше дебют на  Бен Аскрен. Първоначално обявеният мач на Хенри Сехудо за защита на титлата в категория муха срещу Ти Джей Дилашоу, по-рано пък бе преместен в дебютната карта на UFC ESPN на 19-ти януари в Бруклин.

Това е вторият случай, в който UFC отменя събитие в „Хонда Сентър“ в Анахайм. Същото стана през януари 2016 г., когато програмата за UFC 208, включваща сблъсъка Тито Ортиз-Чаел Сонон, бе преместена за февруари в Бруклин.

През 2019 г. UFC има планирани 12 събития, който ще могат да се гледат по системата PPV (PAY-PER-VIEW). След отпадането от календара на галавечерта в Анахайм, първото следващо е на 9-ти февруари в Австралия и засега остава под номер UFC 234.