Начало Бокс Тервел Пулев разкри защо е сменил треньора си (ВИДЕО)

Тервел Пулев разкри защо е сменил треньора си (ВИДЕО)

Тервел Пулев разкри защо е сменил треньора си (ВИДЕО)
0

Българският професионален боксьор в полутежка категория Тервел Пулев (11-0-0) обясни причините за раздялата с личния си треньор Борислав Бояджиев.

На Тервел му предстои мач за европейската титла срещу аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе (19-5-0) в събота на гала-вечер в София, а по време на двубоя в „Арена Армеец“ той ще бъде воден от друг български специалист Михаил Таков.

Именно Таков бе човекът, който излезе на ринга заедно с Тервел на провелата се днес открита тренировка в столичен мол.

„По повод на спекулациите относно раздялата ми с моя досегашен треньор, бих искал да внеса категорична яснота, за да бъдат избегнати такива.

Първо нека бъде ясно, че НЕ тренирам само с един треньор. Също така съм излизал в професионални мачове с други треньори в ъгъла (в Германия с Ули Вегнер и Георг Брамовски) .

Освен характерните боксови упражнения, като спаринги, лапи и т.н. ползвам специализираните услуги и на кондиционни треньори.

Относно досегашния ми треньор в боксовата зала (Борислав Бояджиев) , мога да кажа, че бях поканен на лагер в чужбина от щаба на световния шампион Александър Усик. По този въпрос Бояджиев каза, че „не може да дойде, защото в София губи тренировки и съответно и пари“.

Тъй като го разбирам напълно и го подкрепям в неговото израстване, реших да го освободя от ангажимента му спрямо моите тренировки. Така че той да има нужното време за целта.

За предстоящия мач на 27 октомври, ще бъда в ъгъла с един от най-добрите треньори в България – Михаил Таков. Треньор, който ме е извел във всичките ми победи на предолимпийските турнири, включително Олимпийската квалификация (Трабзон 2012), на която спечелих всички мачове, за да успея да се класирам за Лондон 2012 г. На Олимпиадата отново той беше зад мен в подготовката и на ринга.

Убеден съм, че незаменими хора няма. Също така, че за да си добър професионалист, трябва първо да си добър човек“, коментира Тервел Пулев в профила си във Фейсбук.