Начало Бокс Шакур Стивънсън се провали на кантара и отнеха титлите му

Шакур Стивънсън се провали на кантара и отнеха титлите му

Шакур Стивънсън се провали на кантара и отнеха титлите му
0

Шакур Стивънсън не успя да влезе в категория за утрешния си двубой. Той трябваше да защитава титлите си срещу Робсън Консейсао, но заради пропуска с теглото, Стивънсън бе лишен от поясите и така само Консейсао ще се бие за тях. Двамата се разбраха за двубой, въпреки обстоятелствата.

Стивънсън беше с около 1 кг. над лимита за категория супер „перо“. От организаторите му дадоха допълнителен час за да влезе в категорията, но явно по медицински причини, на Стивънсън му е било забранено да сваля повече от личното си тегло. Той направи и изявление през социалните си мрежи, в което оповести, че вече ще се бие в лека категория.

„Дадох всичко от себе си. Цял живот съм бил професионалист и съм влизал в категория, но тялото ми вече не позволява да направя 59кг. Моето здраве е на първо място. Вече ще се бия в лека категория.“

Освен с лишаване от поясите, Стивънсън ще бъде глобен от парите, които предстои да му бъдат платени за двубоя.

С оповестеното преминаване в лека категория, там ще стане наистина горещо. Стивънсън ще добави името си към може би най-елитната категория в световния бокс, където се бият Дейвин Хейни, Василий Ломаченко, Джервонта Дейвис, Джордж Камбосос и още куп класни състезатели.