Начало Бокс Шампион посочи проблемите на Руис с предишния му треньор
0

Шампион посочи проблемите на Руис с предишния му треньор

Шампион посочи проблемите на Руис с предишния му треньор
0

Прекалено близките и приятелски взаимоотношения между Анди Руис и бившият му треньор Мани Роблес са причината бившият световен шампион в тежка категория да не успее да защити титлите си.

Американецът от мексикански произход шокира света преди година, като отне поясите от Антъни Джошуа, но през декември загуби реванша. Според носителя на титлите в три категории Майки Гарися, това е станало защото „Разрушителя“ вече не е приемал съветите на треньора си. Двамата се разделиха след загубата в реванша, като наскоро Руис се съгласи да започне работа с Еди Рейносо – треньорът на Саул „Канело“ Алварес.

Снимка: БТА

„На Руис му трябваше някой, който да го стегне в тренировките. Беше развил прекалено приятелски взаимоотношения с Мани и затова спря да го слуша. Това става когато един боец започне да се чувства прекалено комфортно с треньора си. Трябваше да отиде в отбора на Рейносо, което, според мен, е отлично. Рейносо много помага на боксьорите си. Виждам много подобрения в самия Канело, както и при Райън Гарсия. Те са отличен отбор и съм сигурен, че това ще бъде от полза за Анди. Знам, че Мани също е страхотен треньор и смятам, че е нечестно хората да казват, че Анди го освободи, защото не е достатъчно добър“, каза Гарсия пред Fighthype.com.