Начало Бокс Шейх Турки определи правилата за турнира Queensberry срещу Matchroom

Шейх Турки определи правилата за турнира Queensberry срещу Matchroom

Шейх Турки определи правилата за турнира Queensberry срещу Matchroom
0

Запазете си датата 1 юни 2024 г., защото това ще е денят, в който ще видим първия по рода си професионален боксов турнир между най-добрите атлети под шапките на Queensberry Promotions и Matchroom Boxing под егидата на Riyadh Season и зоркото око на шейх Турки. Той събра Франк Уорън и Еди Хърн, за да ѝ обясни правилата, при които техните момчета ще се боксират.

Всеки от двамата ще си избере по две теглови дивизии, за да изпрати своите най-добри бойци срещу най-добрите на съперника. Това прави четири мача, а петият ще бъде по вкуса на арабския шейх. Любовта му към тежката категория е пословична и е съвсем логично, че заяви именно тази дивизия за своя избор.

Турки се пошегува с Еди Хърн, че осъзнава предимството на Франк Уорън при това положение. Именно тази е и причината да му позволи да си избере представител, от която и да е друга промоутърска организация. Първото име, което изплува, е това на Олександър Усик, но шейхът каза, че не бива да го закачат, защото той си има вече ангажименти в Рияд с Тайсън Фюри за минимум два мача.

Matchroom разполага със сериозни имена в категория „перо“, докато Queensberry има подобни в средна, така че ще е интересно да видим кои ще са бойците на ринга след три месеца.