Начало Бокс Шест българки на ринга на „Странджа“ днес

Шест българки на ринга на „Странджа“ днес

Шест българки на ринга на „Странджа“ днес
0

Българските боксьори отбелязаха две победи в първия ден на 75-ото юбилейно издание на Купа „Странджа“. Ясен Радев и Росен Марков се класираха за 1/4-финалите след зрелищни мачове в зала „София“ през вчерашният ден.

При 54-килограмовите европейският вицешампион за мъже до 22 години Ясен Радев отказа в третия рунд Дмитро Колисниченко (Украйна). Той ще боксира за полуфинал и минимум бронзов медал на 9 февруари срещу Халил Литим (Алжир).

Росен Марков от своя страна се наложи с 4:1 гласа над Румен Руменов в изцяло българския сблъсък при 67-килограмовите. На четвъртфинал на 9 февруари той ще срещне Абденасер Бенлариби (Алжир).

В същата категория Благовест Неделчев отстъпи драматично с неединодушно решение на силния боксьор от Казахстан Дулат Бекбауов. При 80-килограмовите Николай Дишков загуби с 0:5 от друг представител на азиатската държава – Турсинбай Кулахмет.

Днес предстои наситена програма с българско участие. На ринга ще се качат и шестте ни представителки при жените. В следобедната сесия, която започва от 14:00 часа, са двубоите на Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова и Светлана Каменова. Във вечерната програма, която е от 17:30 часа, ще видим Аслъхан Мехмедова и Джоана Нуамеруе. 

тагове: