Начало Бокс Шестима боксьори, които се нуждаят от голяма победа (част 2)

Шестима боксьори, които се нуждаят от голяма победа (част 2)

Шестима боксьори, които се нуждаят от голяма победа (част 2)
0

В днешния материал ще обсъдим двама бивши съперници и въпросителните, които седят пред тях, ако те не се представят блестящо в предстоящите им двубои. Това са Антъни Джошуа и Анди Руиз.

Антъни Джошуа

Великобританецът беше доминираща сила от 2016г., когато за 12 месеца победи категорично трима противници и спечели първата си световна титла. След това изпрати в окончателна пенсия Владимир Кличко в един изключителен двубой. Последваха победи над Карлос Такам и Джоузеф Паркър, с когото се биха за титлата на IBF.

Той защити успешно обединените си титли срещу Александър Поветкин, когато дойде ред на Джерал Милър. „Голямото бебе“ беше уличен в употреба на забранени субстанции и така започна голямото търсене на съперник. В крайна сметка на хоризонта се появи бившия претендент за титла – Анди „Унищожителя“ Руиз. Мексиканецът влезе в мача като тежък аутсайдер, но направи немислимото като приключи Ей Джей в 7-и рунд, след цели четири нокдауна.

Джошуа успя да се окопити в незабавния реванш, но не и без помощта на Руиз. „Унищожителя“ излезе осем килограма над теглото си от първия мач, а след загубата със съдийско решение, се оправда с прекомерното празнуване на титлата. Така Ей Джей стана световен шампион за втори път.

Последва победа над родния Кубрат Пулев и когато се разбра, че няма да има мач с Тайсън Фюри, в картинката се появи Олександър Усик. Всички знаем какво стана тогава. По-важното е, че Джошуа не прие загубата толкова лесно, колкото излгеждаше след самия мач. Той уволни много хора от лагера си, за които смяташе, че са го подвели. Първо да се надиграва с абсолютния хегемон в това отношение Усик и второ, задето никой не му е казал, че губи срещата.

Сега Ей Джей е готов за отмъщение и с Робърт Гарсия на своя страна, определено ще подходи по-агресивно в срещата. Но остава въпроса, ако Усик удържи на първоначлния щурм, ще има ли сили Джошуа да продължи в убийственото темпо на украинеца.

Анди Руиз

Звездата на Анди Руиз изгря също толкова изненадващо, колкото и безкомрпомисно. Първият мексикански боксьор, спечелил титла в тежка категория. И то как! Джошуа го свали с мощно кроше, но „Унищожителя“ се изправи и на свой ред атакува противника си като го повали в нокдаун, от който Ей Джей така и не се възстанови. С последния гонг обаче, придружен от бурните празненства на ринга, Руиз тръгна надолу.


Въпреки че качваше снимки в свръх форма, в крайна сметка феновете останаха разочаровани от него. Ако беше тренирал достатъчно, без купоните, щяхме да видим един много по-равностоен мач.
Руиз все пак се завърна с победа срещу Крис Ареола и то в приблизителната форма, в която претендираше че е за реванша с Ей Джей. Но това не му донесе убедителен успех. Той беше свален два пъти и накрая извади късмет, че Ареола се контузи и му беше трудно да нанася удари, както и да се пази.

Сега на Руиз му предстои да се изправи срещу коравия кубински ветеран Луиз Ортис. Нищо, освен нокаут, няма да го върне на позициите му от 2019г. Но Ортис не е случаен боксьор и може да приключи срещата във всеки един момент.